W kuchni Zajazdu Ryś dbamy przede wszystkim o jakość i niepowtarzalny smak potraw. Nasze specjały przygotowywane są z naturalnych, zawsze świeżych składników. Dobieramy je z największą starannością i wydobywamy z nich najlepsze aromaty.
Podstawą kuchni Zajazdu Ryś są sezonowe produkty od sprawdzonych, lokalnych dostawców. W naszej spiżarni nie brakuje też słojów ze sporządzonymi na miejscu konfiturami i przetworami z rodzimych warzyw i owoców. W menu znajdują się, m.in. regionalne przysmaki, klasyczne dania w nowych odsłonach, sałatki z sezonowych warzyw, ciasta własnego wypieku i sporządzane na miejscu desery.
Szczególnie polecamy:
– Kartacze sporządzane według podlaskiej receptury
– Lepione na miejscu pierogi z bogatym nadzieniem
– Kociołek łomżyński, czyli aromatyczną zupę gulaszową z mięsem i warzywami
– Flaczki tradycyjne, na które od lat specjalnie zatrzymuje się u nas reżyser Jerzy Hoffman
– Sakiewki gajowego, czyli zapiekane złociste naleśniki z bogatym w smaku nadzieniem i sosem chilli
– Soczystą golonkę w chrupiącej skórce
– Aromatyczną pierś z kurczaka – grillowaną lub w złocistej panierce
– Soczystego a zarazem chrupiącego schabowego
– Klasyczny włoski makaron tagliatelle z kurczakiem i aromatycznymi leśnymi grzybami
W naszej karcie znajduje się też wiele innych cieszących zmysły dań.
Zapraszamy na degustację!