• OFERTA
  • IMPREZY
  • WESELA
  • ZESPÓŁ
  • MENU
  • KONTAKT
Tel.604 571 571

Menu

Z miłości do jedzenia

 

W kuchni Zajazdu Ryś dbamy przede wszystkim o jakość i niepowtarzalny smak potraw. Nasze specjały przygotowywane są z naturalnych, zawsze świeżych składników. Dobieramy je z największą starannością i wydobywamy z nich najlepsze aromaty.

Podstawą kuchni Zajazdu Ryś są sezonowe produkty od sprawdzonych, lokalnych dostawców. W naszej spiżarni nie brakuje też słojów ze sporządzonymi na miejscu konfiturami i przetworami z rodzimych warzyw i owoców. W menu znajdują się, m.in. regionalne przysmaki, klasyczne dania w nowych odsłonach, sałatki z sezonowych warzyw, ciasta własnego wypieku i sporządzane na miejscu desery.

Szczególnie polecamy:

– Kartacze sporządzane według podlaskiej receptury

– Lepione na miejscu pierogi z bogatym nadzieniem

– Kociołek łomżyński, czyli aromatyczną zupę gulaszową z mięsem i warzywami

– Flaczki tradycyjne, na które od lat specjalnie zatrzymuje się u nas reżyser Jerzy Hoffman

– Sakiewki gajowego, czyli zapiekane złociste naleśniki z bogatym w smaku nadzieniem i sosem chilli

– Soczystą golonkę w chrupiącej skórce

– Aromatyczną pierś z kurczaka – grillowaną lub w złocistej panierce

– Soczystego a zarazem chrupiącego schabowego

– Klasyczny włoski makaron tagliatelle z kurczakiem i aromatycznymi leśnymi grzybami

W naszej karcie znajduje się też wiele innych cieszących zmysły dań.

Zapraszamy na degustację!

Masz pytania?

kom. 604 571 571

mail: iwona@gosk.com.pl

Odwiedź nas

Al. Legionów 152
18-400 Łomża

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności